Mielettömät porkkanamuffinssit
12–14 isoa muffinia (tai puolet enemmän jos ei laita vuokia täyteen)
30 min + paistaminen 20 min + kuorrutus 5 min
30 min + paistaminen 20 min + kuorrutus 5 min
4 ½ dl porkkanaraastetta
100 g pekaanipähkinää
3 kananmunaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja (tai esim. Semper Fin mix -jauhoja tai riisijauhoja)
3 tl leivinjauhetta
1 ½ tl kanelia
2 tl inkivääriä
1 ½ dl margariinia tai voita
100 g pekaanipähkinää
3 kananmunaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja (tai esim. Semper Fin mix -jauhoja tai riisijauhoja)
3 tl leivinjauhetta
1 ½ tl kanelia
2 tl inkivääriä
1 ½ dl margariinia tai voita
Kuorrute
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk (250 g) maitorahkaa
2 dl tomusokeria
1 sitruunan kuori (Voi jättää pois ja laittaa enemmän sitruunamehua, sekä lisätä vaniljakreemijauhetta 2-3 rkl tukevoittamaan täytettä.)
1(-3) rkl sitruunamehua
1 prk (250 g) maitorahkaa
2 dl tomusokeria
1 sitruunan kuori (Voi jättää pois ja laittaa enemmän sitruunamehua, sekä lisätä vaniljakreemijauhetta 2-3 rkl tukevoittamaan täytettä.)
1(-3) rkl sitruunamehua
Pinnalle
pekaanipähkinöitä/rouhetta
1. Kuori ja raasta porkkanat. Hienonna pähkinät karkeaksi.
2. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita jauhot, mausteet ja pähkinät keskenään.
3. Lisää jauhoseos muna-sokerivaahtoon. Lisää joukkoon lopuksi rasva ja porkkanaraaste. Sekoita vain niin, että taikinasta tulee tasaista.
4. Täytä muffinimuoteista ¾ (tai puolet). Paista 175-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla. Paina tikku muffinin keskelle. Jos tikkuun ei jää taikinaa, se on kypsää.
5. Valmista kuorrute. (Pese sitrushedelmä hyvin ja raasta sen kuori.) Yhdistä kaikki kuorrutteen raaka-aineet. Lusikoi kuorrute muffinien pinnalle tai pursota tyllan läpi pursotinpussilla. Ripottele päälle pähkinärouhetta. Nauti ihanat porkkanamuffinit!
2. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita jauhot, mausteet ja pähkinät keskenään.
3. Lisää jauhoseos muna-sokerivaahtoon. Lisää joukkoon lopuksi rasva ja porkkanaraaste. Sekoita vain niin, että taikinasta tulee tasaista.
4. Täytä muffinimuoteista ¾ (tai puolet). Paista 175-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla. Paina tikku muffinin keskelle. Jos tikkuun ei jää taikinaa, se on kypsää.
5. Valmista kuorrute. (Pese sitrushedelmä hyvin ja raasta sen kuori.) Yhdistä kaikki kuorrutteen raaka-aineet. Lusikoi kuorrute muffinien pinnalle tai pursota tyllan läpi pursotinpussilla. Ripottele päälle pähkinärouhetta. Nauti ihanat porkkanamuffinit!
Voit tehdä taikinasta myös kakun. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista noin 40 minuuttia 175-asteisen uunin alaosassa.
(hieman muokattu tästä ohjeesta: http://www.kotivinkki.fi/jutut/parhaat-porkkanamuffinit)
(hieman muokattu tästä ohjeesta: http://www.kotivinkki.fi/jutut/parhaat-porkkanamuffinit)
Nam, kuulostaapas herkulliselta. Täytyy ottaa ohje talteen .D
VastaaPoistaMitkä herkkupalat, nam!
VastaaPoista