sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Prinsessakakku






Mitäs muuta paakkelssia äitienpäivänä olisikaan kuin ihanaa prinsessakakkua!

ps. Onneksi vein kakkua naapuriin, oli niin hyvää, että olisin varmaan illan tullen syönyt kaiken lopun itse:) Vaikka itse sanonkin, en ole aikoihin syönyt näin hyvää kakkua! Ei muuta kuin leipomaan, tämä on tosi helppo omasoveltamani resepti, vaikka lukemalla voi tuntua vaikealta.



Pohja:

6 kpl kananmunia
3 dl sokeria (tai ruokokidesokeria)
1,5 dl perunajauhoja
3 dl vehnäjauhoja
1,5 dl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi sähkövatkaimella, lisää yhteen sekoitetut kuivat aineet sihdin läpi vispilällä nostellen.

Paista 180 asteessa n. 35 min.

Täytteeksi:

1 dl vaniljakreemijauhetta (Sallinen)
3 dl vettä
sekoita paketin ohjeen mukaan

1 dl vadelmahilloa (mä kylläkin käytin tässä Lidlin kuningatarhilloa kun sitä oli jäljellä)

4 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria

Kostukseen:

2 dl Vadelmamehua (käytin Lidlin pillimehua, se on tarpeeksi vahvaa ja siitä on suoraan helppoa kostuttaa)

Koristeluun:

250 g pötkö marsipaania (mulla oli tässä se pienempi 200 g, päällys jäi vähän naftiksi)
sokerimassasta tehtyjä kukkia (oli tehty jo varastoon aikaisemmin)

Leikkaa kakku kolmeen osaan, kostuta.

Ekaan väliin hilloa, mulla oli kyllä tässä kakussa eripäin;)

Tokaan väliin vaniljakreemi

Ylimmäksi kakun päälle keoksi ja reunoille kermavaahto.

Kauli marsipaani levyksi ja laita kakun päälle. Mä käytän kauliessa silikonista alustaa, siitä lähtee hyvin irti kakun päälle. Sihtaa päälle tomusokeria ennen tarjoilua. Säilytä jääkaapissa kuvun alla tai marsipaani voi sulaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!